Langø

Pernille Kruse Pedersen
Tlf. 60 22 15 57
PernilleKrusePedersen@gmail.com

Jeg er bosat på Langø sammen med min mand og vores to sønner. Jeg er skolelærer i Nakskov og i min fritid har jeg mange bolde i luften: Ambassadør for Naturfamilier Lolland, Vild Have-mentor, gruppeleder for KFUM-Spejderne Langø og instruktør i babygymnastik hos Aktiv Baby Vestlolland. 

Lokal ambassadør i Langø

Mit hjerte banker for naturen

Mit hjerte banker for natur og livet tæt på naturen. Derfor er det også så naturligt for mig at bo på Langø. Jeg har vand indenfor få minutters gang og nyder at opleve naturens gang ved vandet.

Jeg er født og opvokset på Vestlolland - har kortvarigt været i Odense for at studere, men jeg kom tilbage til min fødeø, da natur og familie trak i mig. 

Det nære miljø i Langø

Jeg holder meget af det nære miljø som Langø tilbyder. Der er stærke foreninger som arbejder for alles gode, og naboen er ofte klar til at hjælpe.

Vi har et godt netværk af Nabohjælp, og ved brug for førstehjælp igennem 112 bliver lokale med udvidet førstehjælp adviseret. 

Børnefamilie

Som børnefamilie er vi glade for naturen i baghaven; den flade strand til leg, både sommer og vinter, mulighed for gåture på diget, leg og aktivitet på byens to legepladser, historiefortællinger på Troldestien og snobrød i bålhytten. 

Jeg kan tilbyde tilflyttere det frivillige liv i Langø og omegn, kendskab til institutioner og en guidet tur til de gode natursteder. 

Jeg glæder mig til at høre fra dig! 


 

Jan E. Hansen
Tlf. 20 42 86 69
mureren@firma.tele.dk

Jeg kender området rigtig godt og vil gerne fortælle interesserede potentielle tilflyttere eller turister om hvordan det er at bo på Langø hele året, med de glæder og udfordringer dette kan bringe.

Portræt af Jan E. Hansen fra Langø

Mureren fra Langø

Jeg er født og opvokset på Lolland og har boet på Langø siden 1985 hvor jeg har drevet murerfirma i alle årene. Jeg har hovedsageligt haft kunder i lokalområdet og har derfor en stor berøringsflade og kender rigtig mange mennesker i nærområdet.

Jeg har været murer i 43 år, hvoraf de 35 år har været som selvstændig, så i september 2019 gik jeg på efterløn for at dyrke mine fritidsinteresser og hjælpe min hustru Britt, som i fritiden driver et lille bed & breakfast her på Langø.

Økologisk biavler

I fritiden er jeg hobby biavler og har bier på Langø, i Vesternæs og på den dejligste ø i Nakskov Fjord nemlig Enehøje. Sammen med min hustru laver vi lokal kvalitets honning og har også opnået at blive godkendt som økologisk biavler.

Jeg har en dejlig lille båd, som jeg sejler ud til Enehøje med og på vejen fanger jeg gerne en fisk eller to, ligesom jeg har planer om at starte en nyttehave op, med fangst af muslinger, det glæder jeg mig til at begynde på.

Langø har et aktivt foreningsliv og det lokale bylaug arrangerer mange ting og er altid interesseret i gode ideer og forslag fra Langøboerne.

Du er velkommen til at kontakte mig, hvis du er interesseret i at høre mere om Langø, eller hvis du lige er flyttet til og har brug for en indgang til lokalområdet.