Oplevelser

Lolland er fuld af oplevelser for enhver smag. Du kan se teaterforestillinger og koncertarrangementer, og her er biografer, markeder og et bredt udvalg af museer.

Fuglsang Kunstmuseum. Foto: Tage Jensen

Oplevelser i hverdagen

Bibliotekerne i Nakskov og Maribo tilbyder en lang række af spændende arrangementer for både børn og voksne. Der bliver arrangeret foredrag, debatter, tema-cafeer, morgensang, mini-koncerter og musikalsk legestue for de mindste. 

Du kan også tage i biografen og nyde en god film. Både Søllested Bio og Kulturhus, Lalandia Bio i Rødbyhavn og Filmklubben Lolland tilbyder de mest populære spillefilm for alle aldre.

Museer og teatre

Lolland råder over en lang række af spændende museer. Der findes et væld af mindre lokale museer, foruden det større Museum Lolland-Falster, som løbende har forskellige udstillinger og spændende arrangementer for børn og voksne.

På Lolland finder du også Fuglsang Kunstmuseum, som er et af landets ældste kunstmuseer med en væsentlig samling af dansk kunst fra 1780 og op til i dag.

Børn og voksne kaster med hestesko

Frilandsmuseet i Maribo. Foto: Visit Lolland-Falster

Er du til teater, tilbyder Nørregade Teater i Maribo egne producerede forestillinger, mens Vestlollands Teaterkreds i Nakskov viser nogle af Danmarks mest vellykkede forestillinger, når turneteatre kommer på besøg.

Læs mere på lolland.dk om de mange kulturtilbud.

Musik og festivaler

På Lolland kan du opleve alskens musik, og særligt den klassiske musik og jazz'en er velrepræsenteret på øen. Ensemble Storstrøm og Elvermose Klassiske Koncerter leverer klassisk musik af aller højeste kvalitet, mens Maribo Jazz Festival og Femø Jazz Festival skaber liv i gaderne hver sommer.

Læs mere om oplevelser på Lolland 

Maribo Jazz Festival

Ud over det sædvanlige

På Lolland finder du også de store turistattraktioner Knuthenborg Safaripark, som ligger på Nordlolland i Bandholm samt Lalandia på Sydlolland i Rødbyhavn - steder som altid er et besøg værd for hele familien.

På Nordlolland med kig ud over vandet er et af Danmarks mest markante monumenter blevet opført, kaldet Dodekalitten. 12 syngende skulpturer skaber en helt særlig stemning, der giver mindelser om Stonehenge - et monument der er et besøg værd året rundt. Foreningen bag Dodekalitten arrangerer også koncerter ved skulpturen.

Arrangementet ved Dodekalitten