Femø

Inge-Lise Bisted 
Femø Beboerforening, næstformand
Lolland Kommunes Økontaktudvalg
Tlf. 21 92 02 76
bistedjacobsen@gmail.com
www.femo.dk/tilflytter

Ambassadør på Femø

Femø Jazz og Kvindelejr

Femø har siden starten af 70’erne været kendt for Femø Jazz og Kvindelejren. Jeg var selv med på Kvindelejr i 1978 og 1979, og som færdiguddannet folkeskolelærer lagde jeg derfor mærke til et stillingsopslag som lærer på Femø. 

Jeg forestillede mig i første omgang at afprøve ølivet et par år. Men når man først har fået Femø i blodet, hænger man fast. Det har naturligvis også spillet en stor rolle, at jeg blev gift med en af øens indfødte ungkarle, som var landmand. 

Det var altså Kvindelejren og jobbet, der fik mig til Femø, og kærligheden til manden og øen, som har fået mig til at blive. I dag kunne jeg ikke drømme om at bo andre steder.

Fred, fantasi og fremsyn, frihed og fællesskab

Femøs fem værdier, som står i overskriften, kom vi frem til, da vi udarbejdede Femøs visionsplan.

På Femø behøver der ikke være langt fra tanke til handling, så vi har altid gang i mange projekter. Her er et rigt foreningsliv og indimellem kan man blive helt forpustet, for man synes jo, at man næsten kan nå at deltage i det hele.

Samtidig skal der også være tid til at sidde i strandkanten og kigge ud over horisonten og nyde stilheden.

Færgen ”Femøsund” vores andet hjem

Det var skønt at være lærer på Femø Skole, og vores datters første skoleår på Femø Skole var fantastiske. Senere blev det en naturlig livsstil for vores døtre og mig at være pendlere. Når først man er på færgen, føler man sig hjemme.

Gennem årene blev jeg helt afhængig af mine 50 min. på færgen om morgenen til forberedelse, om eftermiddagen blev det tit til en middagslur, så man var frisk til man kom hjem. Børnene lavede lektier, spillede spil, tegnede og hyggede sig med hinanden.

Nu hvor jeg er på efterløn, har jeg altid en god bog med, men ofte bliver man opslugt af det livlige, sociale liv på færgen. På Femø kender vi hinanden godt og vil gerne følge med i hinandens gøren og laden.

Femø – hvor himlen kysser jorden

Fra vores ejendom har vi den skønneste udsigt ud over mark og hav. Når der ikke er blade på træerne, kan vi se, når færgen er i havn.

Næsten hver dag går vi tur med Valde, vores gamle labrador, ned ad markvejen, så han kan løbe frit. Når vi når ned til stranden, skal han lige have en dukkert og en hundekiks.

Jeg er selv blevet vinterbader. Vi er tre kvinder, der mødes to gange om ugen. Det er utroligt dejligt. På alle måder føles det meget privilegeret at bo så tæt på havet.

Kontakt mig gerne på tlf. 21 92 02 76 eller bistedjacobsen@gmail.com og hør mere om hvordan det er at bo på Femø.

 


 

Annelise Svensson​
Ø-guide, Kunst- og Kulturudvalget
Femø Beboerforening
Tlf. 30 60 82 80
nsv@regionsjaelland.dk
www.femo.dk/tilflytter/

Kontakt Annelise, og hør mere om livet på Femø. 

Ambassadør på Femø

Født og opvokset på Femø

Jeg er født og opvokset på Femø, og vidste, at jeg en dag ville vende tilbage, da Femø er mig. Øens natur er mit ét og alt og Smålandshavet uundværligt til mine svømmeture og fiskeri.

Jeg har arbejdet som børnehaveklasseleder i 24 år, hvoraf jeg i de sidste 14 år pendlede fra Femø til Privatskolen i Nakskov, hvilket sagtens kan lade sig gøre.

Femø er fuld af kultur

Femø har et rigt foreningsliv med beboerforening, idrætsforening, jagtforening, pensionistforening, bådelaug mm.

Her er Kulturkreds foredragsaftener, gymnastik, linedans, strikkecafé, museum/lokalarkiv samt mange årlige begivenheder (Femø Jazz, Turismens Dag, Havnens Dag, Sct. Hans, julemarked, juletræsfest), hvor man kan give et nap med og opleve et godt fællesskab.

Det vrimler også med nye initiativer, fx en kommende legeplads og et offentligt aktivitetshus, Stenbideren ved lystbådehavnen.

Ø-guide

Jeg har i mange år været ø-guide på Femø og nyder at fremvise øens unikke landskab med bakker, dale, ”bjerglandsbyer”, gamle, stynede popler samt de nyere tiltag: skulpturer, Eventyrstrædet, træværkstedet Smuthullet og de grønne kunstnerbænke.

Jeg kan kontaktes på telefon 30 60 82 80 (ikke SMS) eller nsv@regionsjaelland.dk


 

Niels Svensson​
Tlf. 20 14 90 05
nsv@regionsjaelland.dk
www.femo.dk/tilflytter/
www.femoelaegen.dk

Jeg valgte at blive ambassadør, da jeg ønsker at fortælle om forførende, naturskønne Femø, en ø med en befolkning, hvor livet leves i et roligt tempo med plads til alle.

Ambassadør på Femø

Tilflytter til Femø 

Jeg er opvokset på Feddet ved Præstø Fjord, et naturskønt område med hav, hede og skov. Far var landmand og jeg deltog i arbejdet på gården.

Havet har senere fulgt mig på min færd til Mandø og nu idylliske Femø, hvor jeg nyder at arbejde som praktiserende læge. Jeg er også afløserlæge på Fejø og tager turen i lægebåden over det blånende/blinkende Smålandshav - ofte med en fisk på krogen på vej hjem.

Som tilflytter fik jeg en varm og gæstfri modtagelse af en kultiveret, initiativrig og stolt befolkning, hvilende i sig selv.

Femø er en storfamilie uden lås på døren 

På Femø lever vi som en storfamilie, og her låser vi ikke dørene. Vi har hilsepligt og stor omsorg for hinanden med en aktiv besøgsven-tjeneste. Vi har en sejlplan, der gør det nemt at pendle, og hvor de 50 min. kan bruges til arbejde, samvær eller bare hvil.

Jeg kan kontaktes på telefon 20 14 90 05 (ikke SMS) eller nsv@regionsjaelland.dk og fortælle mere om Femø.