Skip til hoved indholdet

Spørg en lollik

Ligger der en skole i nærheden, hvor kan du købe ind, og hvad er der af aktiviteter i området? Det er blot nogle af de mange spørgsmål, man kan have, hvis man overvejer at flytte, eller hvis man allerede er flyttet til en ny by. Her på siderne har vi samlet en række lokale ambassadører, som står klar til at svare på dine spørgsmål og hjælpe dig med at få en god start på livet på Lolland. Du er velkommen til at give dem et opkald eller sende en mail.

Nakskov 

Merete Meyer
Tlf. 61 44 06 22
meretemeyer@yahoo.com

"Jeg vil gerne hjælpe dig som tilflytter med at falde godt til hernede. Fortælle om egnen, hvor man skal søge forskellige informationer, og hvilke muligheder man har alt afhængig af, hvad man ønsker at få tiden til at gå med." 

Portrætbillede af Merete Meyer ambassadør i Nakskov

Maribo

Klaus Andersen
Tlf. 20 71 60 50
levlivetpaalolland.klaus@gmail.com

Portræt af Klaus Andersen ambassadør i Maribo

"Jeg vil gerne bidrage til at knytte bånd mellem mennesker og virksomheder i lokalområdet, så du føler dig ligeså velkommen, som du rettelig og virkelig også er."

Holeby

Rita Tonnesen
Tlf. 61 85 60 54
ritatonnesen50@gmail.com

Portrætbillede af Rita Tonnesen ambassadør i Holeby

"Jeg vil rigtig gerne byde nye borgere velkommen, guide jer rundt i vores område og fortælle mere om job- og fritidsmuligheder her." 

Horslunde

Jørgen Olsen
Tlf. 20 21 57 55
j.olsen@familie.tele.dk

Portrætbillede af ambassadør i Horslunde Jørgen Olsen

"Jeg kan tilbyde et indgående kendskab til området, både det fantastiske og det mindre gode, og jeg kan gennem mit kendskab og netværk hjælpe tillflyttere med at få kontakt med foreningerne, og dermed lokalbefolkningen." 

Stokkemarke

Bent Mortensen
Tlf. 54 71 11 78
bemo@bransmose.dk 

Portræt af ambassadør i Stokkemarke Bent

"Jeg har valgt at bosætte mig i udkanten af Stokkemarke, en af Lollands landsbyer, fordi jeg holder af at leve i ro og have åbent land omkring mig. Overvejer du at at flytte til Stokkemarke, eller vil du blot høre mere om byen, står jeg klar til at hjælpe."

Bandholm

Torben Karlsson
Tlf. 29 26 66 36
tk316@live.dk

Portræt af Torben ambassadør i Bandholm

"Jeg har boet i Reersnæs siden 1973, og gennem årtier har jeg fået et godt kendskab til området. I dag er jeg tilmed formand for Bandholm Reersnæs Blans Ungdoms- og beboerforening, hvilket har givet mig et endnu større kendskab til, hvad der rør sig i lokalområdet."

Blans

Lykke Jørgensen
Tlf. 20 36 01 92
ljblans@hotmail.com

"Jeg bor i Blans, som er en lille by på Nordlolland, hvor alle kender hinanden. Jeg sidder i vores lokale Beboerforening som sekretær, og det har jeg gjort de sidste 20 år. Hvis du gerne vil vide mere om Blans, er du velkommen til at kontakte mig."

Utterslev

Inge Chabot
Tlf. 40 11 56 48
inge.chabot6@gmail.com

Portræt af Inge ambassadør i Utterslev

"På grund af mit netværk i mit område på Nordvestlolland, kan jeg formidle kontakt til børnehaver, skoler, kunst og musik, natur og foreninger, vise udvalgte spændende områder eller bare tage en snak over en kop kaffe om de ønsker og drømme, du som tilflytter måtte have."

Femø

Annelise Svensson
Ø-guide, Kunst- og Kulturudvalget
Femø Beboerforening
Tlf. 30 60 82 80
nsv@regionsjaelland.dk
www.femo.dk/tilflytter/

Portræt af ambassadør på Femø Annelise

"Jeg har i mange år været ø-guide på Femø og nyder at fremvise øens unikke landskab med bakker, dale, ”bjerglandsbyer”, gamle, stynede popler samt de nyere tiltag: skulpturer, Eventyrstrædet, træværkstedet Smuthullet og de grønne kunstnerbænke."

Niels Svensson
Tlf. 20 14 90 05
nsv@regionsjaelland.dk
www.femo.dk/tilflytter/

Portræt af Niels ambassadør på Femø

"Jeg valgte at blive ambassadør, da jeg ønsker at fortælle om forførende, naturskønne Femø, en ø med en befolkning, hvor livet leves i et roligt tempo med plads til alle."

Langø

Jan E. Hansen
Tlf. 20 42 86 69
mureren@firma.tele.dk

Portræt af ambassadør Jan fra Langø

"Jeg kender området rigtig godt og vil gerne fortælle interesserede potentielle tilflyttere eller turister om, hvordan det er at bo på Langø hele året, med de glæder og udfordringer, dette kan bringe."

Bursø

John Holm Olsen
Tlf. 20 87 81 88
john@bedreit.dk

Portræt af ambassadør John fra Bursø

"Som lokalambassadør kan jeg byde på en kop kaffe/te og en snak om alt, hvad du kunne tænke dig at tale om vedrørende at bo på Lolland. Jeg tager også gerne med på huskig, og vi kan også padle, cykle eller gå en tur sammen her på Lolland, hvis du er frisk."

Bliv ambassadør

Hvis du bor på Lolland, og vil du være med til at byde nye tilflyttere velkommen, er du velkommen til at skrive til bosætningskonsulent Martina Frang Mostad på mamos@lolland.dk 

 

Torvet 3
4930 Maribo

Telefon: 54 67 67 67
tilflytter@lolland.dk

Nyttige links