Skip til hoved indholdet

Fritidsliv for børn og unge

Som barn og ung i Lolland Kommune kommer man ikke til at kede sig.

Uanset hvad dit barn er til, er der masser af aktiviteter uden for skoletiden.

På Lolland er der ikke venteliste på fritidstilbuddene, og dit barn kan starte fra den ene dag til den anden. 

Billede af børn rundt om et træ

Musik, natur og kunst

Ungdomsskolen byder på mange oplevelser og masser af nye venner for børn og unge mellem 13 og 18 år. Her kan dit barn gå i junior- eller ungdomsklub, komme på rejser og ture rundt i landet, gå til dykning, hockey, komme på teaterture, eller være med til at arrangere fester. Dit barn kan også selv være med til at bestemme aktiviteterne, da demokratiarbejde er en vigtig del af ungdomsskolen på Lolland.

Er dit barn glad for musik, tilbyder Musikskolen undervisning i fritiden. Der er musik for børn i alle aldre, og der er mulighed for at gå til en lang række af instrumentalundervisning, til kor og orkester/sammenspil. Der er også ofte café-arrangementer i Musikhuset, eller koncerter med kor og sammenspil.

På Billedskolen er der mulighed for at gå på opdagelse i billedernes fantastiske verden. Her kan børn i folkeskolealderen eksperimentere med form og farver, alskens materialer og fordybe sig i kunstens verden.

Er dit barn til udendørsliv, tilbyder spejderne i Nakskov og spejderne i Maribo også et væld af sociale og fysiske aktiviteter i det fri.

Masser af sport og bevægelse

Der er også et væld af idrætsaktiviteter på Lolland - både indendørs og udendørs. Særligt gymnastik, fodbold, kajak og svømning er populære sportsgrene på Lolland, men dit barn kan også gå til kampsport, ridning, dans, ballet og meget mere.

De mest populære idrætsforeninger er fx FC Nakskov, Maribo Boldklub, Kajakklubben i Maribo, Håndboldklubben i Maribo, Nakskov Gymnastikforening, Maribo Gymnastikforening og Søllested Gymnastikforening

Der er et stort udvalg af sportsanlæg spredt rundt på Lolland - svømmehaller i Nakskov, Maribo og Rødby samt boldbaner, tennisbaner, skateramper m.m. flere steder. Læs mere om kommunens faciliteter på lolland.dk.

Få overblik over alle foreninger på Lolland på Foreningsportalen. 

Billede af unge der spiller basket