International Skole åbner på Lolland

Lolland Kommune opretter som de første i Danmark en international folkeskole.

Skolen står klar til åbning i august 2021 og er primært tiltænkt undervisningspligtige børn af udlændinge, der arbejder med bygningen af Femern-tunnelen eller i andre danske virksomheder, og som derfor har midlertidigt ophold her i landet. I det omfang, der er kapacitet til det, kan skolen dog også optage danske børn. 

Elever og lærer laver skolearbejde

Om den internationale skole

På skolen foregår den ene halvdel af undervisningen på engelsk, mens den anden halvdel foregår på dansk. 

Eleverne bliver undervist efter Cambridgecertificerede standarder, hvilket vil give dem stærke sproglige kompetencer, globale perspektiver, en bred kulturel forståelse og mulighed for at fortsætte uddannelsen i andre lande. 

Den internationale skole bliver placeret i tilknytning til Maribo Gymnasium, og skolen vil få sin egen skoleleder, bestyrelse og økonomi. 

Skoleleder og projektleder søges

Der er i efteråret 2020 opslået en skolelederstilling og en projektlederstilling til at drive udviklingen af skolen og sikre, at skolen er klar til at tage imod elever og forældre i august 2021. 

Se stillingerne på Lolland.dk. 

Informationsmøder

Er du interesseret i at høre mere om den internationale skole, kan du tilmelde dig en række virtuelle informationsmøder. 

På møderne bliver du informeret om baggrunden for den internationale skole og om tilblivelsesprocessen. Samtidig får du mulighed for at stille spørgsmål til Søren Skovbølling, som er projektleder i Lolland Kommune og til Thomas Mulhern, som er ekstern projektleder i rådgivningsfirmaet Globally Local. 

Møderne afvikles over Skype følgende dage:

- Tirsdag den 10/11 kl. 15-16

- Tirsdag den 24/11 kl. 15-16

- Tirsdag den 8/12 kl. 15-16

Tilmelding

For at deltage i møderne skal du tilmelde dig til projektleder Søren Skovbølling på mail sossk@lolland.dk senest ugen op til det møde, du ønsker at deltage i, hvorefter du får tilsendt det link, du kan anvende for at deltage i mødet. 

De virtuelle møder suppleres af et fysisk infomøde på den internationale skole den 13. januar kl. 16.00-17.30. Ønsker du at tilmelde dig det fysiske infomøde, skal du også tilmelde dig til Søren Skovbølling på ovenstående mail senest 6. januar. 

Læs mere 

I december 2020 forventes den internationale skoles hjemmeside internationalschool.lolland.dk at gå i luften. Her kan du læse mere om skolen og følge med i processen. 

Indtil da kan du læse mere på lolland.dk eller i den udsendte pressemeddelelse. 

Læs mere om skolen på lolland.dk.

Læs pressemeddelsen "International Skole åbner snart på Lolland" via Ritzau.