Femø

Annelise Svensson​
Ø-guide, Kunst- og Kulturudvalget
Femø Beboerforening
Tlf. 30 60 82 80
nsv@regionsjaelland.dk
www.femo.dk/tilflytter/

Kontakt Annelise, og hør mere om livet på Femø. 

Ambassadør på Femø

Født og opvokset på Femø

Jeg er født og opvokset på Femø, og vidste, at jeg en dag ville vende tilbage, da Femø er mig. Øens natur er mit ét og alt og Smålandshavet uundværligt til mine svømmeture og fiskeri.

Jeg har arbejdet som børnehaveklasseleder i 24 år, hvoraf jeg i de sidste 14 år pendlede fra Femø til Privatskolen i Nakskov, hvilket sagtens kan lade sig gøre.

Femø er fuld af kultur

Femø har et rigt foreningsliv med beboerforening, idrætsforening, jagtforening, pensionistforening, bådelaug mm.

Her er Kulturkreds foredragsaftener, gymnastik, linedans, strikkecafé, museum/lokalarkiv samt mange årlige begivenheder (Femø Jazz, Turismens Dag, Havnens Dag, Sct. Hans, julemarked, juletræsfest), hvor man kan give et nap med og opleve et godt fællesskab.

Det vrimler også med nye initiativer, fx en kommende legeplads og et offentligt aktivitetshus, Stenbideren ved lystbådehavnen.

Ø-guide

Jeg har i mange år været ø-guide på Femø og nyder at fremvise øens unikke landskab med bakker, dale, ”bjerglandsbyer”, gamle, stynede popler samt de nyere tiltag: skulpturer, Eventyrstrædet, træværkstedet Smuthullet og de grønne kunstnerbænke.

Jeg kan kontaktes på telefon 30 60 82 80 (ikke SMS) eller nsv@regionsjaelland.dk


 

Niels Svensson​
Tlf. 20 14 90 05
nsv@regionsjaelland.dk
www.femo.dk/tilflytter/
www.femoelaegen.dk

Jeg valgte at blive ambassadør, da jeg ønsker at fortælle om forførende, naturskønne Femø, en ø med en befolkning, hvor livet leves i et roligt tempo med plads til alle.

Ambassadør på Femø

Tilflytter til Femø 

Jeg er opvokset på Feddet ved Præstø Fjord, et naturskønt område med hav, hede og skov. Far var landmand og jeg deltog i arbejdet på gården.

Havet har senere fulgt mig på min færd til Mandø og nu idylliske Femø, hvor jeg nyder at arbejde som praktiserende læge. Jeg er også afløserlæge på Fejø og tager turen i lægebåden over det blånende/blinkende Smålandshav - ofte med en fisk på krogen på vej hjem.

Som tilflytter fik jeg en varm og gæstfri modtagelse af en kultiveret, initiativrig og stolt befolkning, hvilende i sig selv.

Femø er en storfamilie uden lås på døren 

På Femø lever vi som en storfamilie, og her låser vi ikke dørene. Vi har hilsepligt og stor omsorg for hinanden med en aktiv besøgsven-tjeneste. Vi har en sejlplan, der gør det nemt at pendle, og hvor de 50 min. kan bruges til arbejde, samvær eller bare hvil.

Jeg kan kontaktes på telefon 20 14 90 05 (ikke SMS) eller nsv@regionsjaelland.dk og fortælle mere om Femø.