Fritidsliv for børn og unge

Som barn og ung i Lolland Kommune kommer man ikke til at kede sig. Uanset hvad dit barn er til, er der masser af aktiviteter uden for skoletiden.

På Lolland er der ikke venteliste på fritidstilbuddene, og dit barn kan starte fra den ene dag til den anden. 

Børn fisker ved Maribosøerne
Foto: Nordea-Fonden

Musik, kunst og kultur

Er dit barn glad for musik, tilbyder Lolland Musikskole undervisning i fritiden. Der er musik for børn i alle aldre, og der er mulighed for at gå til en lang række af instrumentalundervisning, til kor og orkester/sammenspil. Der er også ofte café-arrangementer i Musikhuset eller koncerter med kor og sammenspil.

Ungdomsskole og friluftsliv

Lolland Ungdomsskole byder på mange oplevelser og masser af nye venner for børn og unge mellem 13 og 18 år. Her kan dit barn gå i junior- eller ungdomsklub, komme på rejser og ture rundt i landet, gå til dykning, hockey, komme på teaterture eller være med til at arrangere fester.

Dit barn kan også selv være med til at bestemme aktiviteterne, da demokratiarbejde er en vigtig del af ungdomsskolen på Lolland.

To piger der sejler kajak

Er dit barn vild med friluftsliv, er Lolland det oplagte sted. Pga. den fantastiske natur, de mange søer og fjorder og den lange kystlinje er der masser af muligheder for, at dit barn kan dyrke udelivet. F.eks. kan dit barn gå til spejder, ridning eller kajak. I kan også sammen tage på spændende vandre- eller mountainbiketure.

Masser af sport og bevægelse

Der er også et væld af idrætsaktiviteter på Lolland - både indendørs og udendørs. Særligt gymnastik, fodbold, kajak og svømning er populære sportsgrene på Lolland, men dit barn kan også gå til motorcross, e-sport, dans, ballet og meget mere.

Der er et stort udvalg af sportsanlæg spredt rundt på Lolland, svømmehaller i Nakskov, Maribo og Rødby samt boldbaner, tennisbaner, skateramper m.m. flere steder.

Læs mere om kommunens faciliteter.

Unge spiller basket

Foreningsportalen

Du finder alle foreninger i Lolland Kommunes Foreningsportal. Her kan du søge efter den type idræt, som dit barn er interesseret i og finde relevante kontaktinformationer på foreninger.