Rødbyhavn - Byen ved havnen

På Lollands sydkyst ligger havnebyen Rødbyhavn, som er kommunens fjerde største by med 1.544 indbyggere. 

Rødbyhavn er en fin lille havneby. I hovedgaden findes supermarked, apotek, kiosk med post foruden en bred vifte af spisesteder samt værtshuse og spillehal. Der sker meget i byen, og der er løbende virksomheder, der etablerer sig i denne tid. Med den faste forbindelse over Femern Bælt får Rødbyhavn en central placering i den kommende Femern Bælt Region mellem de to metropoler København og Hamborg. En placering, som vil skabe unikke muligheder for byens lokalsamfund og erhverv.

Sandbanker i Rødbyhavn

Naturskønne omgivelser og en aktiv havn

Rødbyhavn ligger ud til Østersøen tæt på naturskønne omgivelser, badestrande, sommerhusområder og ikke mindst det sydlollandske dige. På havnen summer det med liv fra såvel fiskere som fragtskibe, der lander deres fangst og gods. Havnen indeholder desuden to bådeværfter og en mindre lystbådehavn.

Fra stranden og havnen har man udsigt til færgerne, der døgnet rundt sejler mellem Lolland og den tyske naboø Fehmarn.  

I byen finder du de store virksomheder som Lalandia, Scandlines, specialinstitutionen Kofoedsminde og Codan Medical.

Det nye forland

I forbindelse med Femernbyggeriet har Lolland Kommune sat gang i en omfattende indsats for at udvikle Lollands sydkyst. Allerede nu er der i området vest for Rødbyhavn ved at blive lavet et helt nyt strandareal med sand fra Femernbyggeriet. Det bliver dobbelt så stort som Amager Strandpark, og skal ifølge planen rumme både en naturstrand, en aktivitetsstrand, en lagune og et klitlandskab. 

Læs mere om udviklingen af Lollands Sydkyst.

Børn og unge

Børn i skolealderen går på Rødby Skole, som ligger 4 kilometer fra Rødbyhavn. De små går i børnehaven Solstrålen, som er en satellitbørnehave til Vandloppen i Rødby. Børnehaven ligger tæt på skovområder med stisystemer, som flittigt benyttes til gåture.

For de unge fra 7. klasse og op til 18 år tilbydes der ungdomsklub i Rødby, hvor der er en masse arrangementer og aktiviteter. 

Læs om Rødby Skole.

Læs om børnehaven Solstrålen.

Familie på stranden ved forlandet i Rødbyhavn.
Forlandet ud fra Lalandia i Rødbyhavn. Foto: Claus Kjær.

Fritid

I byen finder du en sportshal, hvor der dyrkes forskellige sportsgrene som håndbold og gymnastik, og på gågaden ligger et lille bibliotek, hvor du kan låne film, bøger og musik.

Læs mere om biblioteket i Rødbyhavn.

Det populære feriecenter Lalandia ligger i Rødbyhavn og er et vigtigt samlingspunkt for turister såvel som lokale. Her er der både badeland, biograf, bowling, skøjtebane, restauranter, butikker og meget mere.

Transport 

I Rødbyhavn er der færgeforbindelse til Tyskland med Scandlines. Byen ligger i nærhed til motorvej, og til hovedbyerne Maribo og Nakskov er der mellem 20 og 30 minutters kørsel.

Rødbyhavn betjenes af buslinjen 720R, der kører via Lalandia og Rødby til Maribo. Fra Maribo er der med lokaltog forbindelse til Nakskov og Nykøbing Falster. 

Når den kommende Femern-tunnel står klar i 2028, vil det tage syv minutter i tog og 10 minutter i bil til Puttgarden i Tyskland. 

Læs mere om Femern-tunnelen. 

Bolig

Den lille havneby rummer rolige villakvarterer, byhuse og lejlighedsblokke i grønne områder og alle tæt på havet. 

Se boliger til salg på Lolland.

Læs om lejeboliger på Lolland.

Læs om boliger relateret til Femernbyggeriet på Femern Housing.  

Hør mere om Rødbyhavn 

Har du nogen spørgsmål om, hvordan det er at bo i Rødbyhavn, er du velkommen til at kontakte den lokale tilflytterambassadør. 

Læs mere om den lokale tilflytterambassadør.

Til oversigtskortet