Horslunde - Energilandsbyen

På det nordvestlige Lolland ligger landsbyen Horslunde med 610 indbyggere. 

Horslunde er en lille hyggelig landsby, som har alt, hvad en aktiv familie har brug for i sin hverdag. Byen betegnes ofte som energilandsbyen, da energi er en stærk og samlende identitet for byen. 

Horslunde landsby set fra luften
Udsigt over Horslunde

I et projekt sammen med Realdania er borgerne i Horslunde gået sammen om at udvikle lokale svar på globale miljøudfordringer, deraf bliver byen betegnet som 'Energilandsbyen'.

Brugsen, børnehaven, vandværket og skolen har investeret i solcelleanlæg, pillefyr, varmepumper m.v. Også borgerne har foretaget mange energirenoveringer. Blandt andet har en lokal landmand i samarbejde med firmaet Better Energy Invest A/S etableret et af Danmarks største solcelleanlæg lidt uden for byen. 

Livet i Horslunde

I Horslunde er der en bager, et pizzaria, en købmand, en dagligbrugs og flere spisesteder. Byen har både sportshal og idrætsanlæg, og der er klubber inden for blandt andet håndbold, fodbold og gymnastik.

Horslunde & Omegns Borgerforening afholder løbende arrangementer, hvor de lokale mødes til hyggeligt samvær, som f.eks. til høstfest, Sankt Hans og Fastelavn. 

Læs mere om Horslunde på Horslunde Borgerforeningens hjemmeside.

I Landsbyparken finder du legeplads og forskellige aktivitetsredskaber til at få pulsen op. I samme område finder du Bamseskoven, hvor du kan følge stien, og se om du kan spotte de bamser, som byens borgere har sat ud. 

Børnepasning og skole 

I Lolland Kommune er der fire selvstændige skoler i byområderne og fire landsbyordninger. 

I Horslunde Landsbyordning er der både dagplejere, børnehave, skole fra 0.-9. klasse, SFO og juniorklub. Ved skolen ligger desuden den lokale sportshal og boldbane. I byen finder du også privatskolen Horslunde Realskole. 

Læs mere om Horslunde Landsbyordning.

Læs mere om Horslunde Realskole.

Horslunde med kirken i baggrunden.

Transport

Fra Horslunde er der ca. 12 minutters kørsel til Nakskov. I Nakskov er der togforbindelse mod Maribo og Nykøbing Falster.

Bolig

Der er mange muligheder for at finde din drømmebolig i Horslunde. Der er både villaer, nedlagte landejendomme og bindingsværkshuse. Alle ligger de i naturskønne, rolige og landlige omgivelser. 

Se boliger til salg på Lolland.

Hør mere om Horslunde

Tag fat i den lokale tilflytterambassadør for at høre mere om livet i Horslunde.

Se den lokale tilflytterambassadør.

Til oversigtskortet