Fejø - Sydhavsøernes perle

Ud fra Nordlollands kyst ligger Fejø, som er Lollands største ø med 452 indbyggere.

Her finder du et rigt ø-liv med et stærkt fællesskab, skole og dagtilbud op til 5. klasse og alle de fornødenheder, der skal til for at få en hverdag til at fungere. 

Velkomststen med æblefigurer i baggrunden ved havnen i Fejø

Fejø består af to landsbyer, Vesterby og Østerby, der sammen med spredte gårde og landhuse er vokset sammen til ét lille øsamfund.

På øen findes de fleste servicefunktioner, som man har brug for i hverdagen. Der er læge, lokalt brandvæsen, akuthjælper-team, og der er skole- og børnepasningstilbud samt bibliotek, sportshal, købmand, restauranter, frisør, posthus, mekanikere, benzintank og meget mere.

Får man akut brug for lægehjælp, kommer den lokale læge fra Fejø eller Femø, og der er også et frivilligt akutberedskab, der kan være hurtigt ude på stedet. Er det mere alvorligt, lander der helikopter med lægehjælp inden for 30 minutter. Fejø har også egen brandbil brandkorps.

Læs mere om øens services.

Der er mere end 100 arbejdspladser på Fejø, og folk der pendler ind på øen, men de fleste arbejdsopgaver varetager øboerne selv.

Dagtilbud og skole

På Fejø findes der dagtilbud til de mindste (0-5 år) og skole fra 0.- 4. klasse samt SFO. Fra 5. klasse fortsætter skolegangen på fastlandet på Horslunde Realskole, der ligger 15 minutters kørsel fra Kragenæs Havn.

Fejø Skole er Danmarks første ø-skole, der først blev etableret som sattelitafdeling til privatskolen Horslunde Realskole på Lolland, men er sidenhen overgået til et samarbejde med Stenoskolen i Nakskov. 

Læs mere om skole- og dagtilbud på Fejø Børne- og Kulturhus' hjemmeside.

Fejø set fra luften.

Fritids- og foreningsliv

På Fejø findes et rigt foreningsliv med bl.a. børne- og kulturhus, amatørscene, jagtforening, spejdere, pensionistforening og meget mere.

Læs mere om foreninger på Fejø.

Der findes også en lang række sportsgrene. I Fejø Idrætsforening kan man fx træne akrobatik, linedance, gymnastik, fodbold, hockey, badminton og bordtennis, dog alt afhængigt af trænere og deltagerantal.

Lokale fødevarer

På Fejø findes en lang række af lokale produkter og gårdbutikker, som sælger frugt og grønt, fisk og kød og mange andre specialiteter.

Fejø er særligt kendt for sine æbler, og det er muligt at købe friske æbler og pærer og andet godt året rundt.

Iøvrigt finder du også flere spisesteder, som serverer mad lavet på de lokale fødevarer. 

Læs mere om indkøb, spisesteder og lokale produkter på Fejø. 

Æbleplantage på Fejø.

Transport

Der er færgefart til Krægenæs på Lolland hver dag, og overfarten tager ca. 15. minutter. Der er timedrift hele dagen, men færgen ligger stille om natten. Se sejlplaner.

Bolig

På Fejø finder du både villaer og sommerhuse, og øen er meget velbesøgt om sommeren.

Se boliger til salg.

Hør mere om Fejø

På Fejøs hjemmeside kan du læse mere om livet som ø-bo. 

Besøg Fejøs hjemmeside.

Til oversigtskortet