Små videnskabsmænd i naturen

Æbler, bær, biller, hængekøje og bål. Det er blot nogle af de oplevelser Ronnies døtre Karla og Ella på tre og fem år fortæller om, når de kommer hjem fra børnehave.

De går nemlig i Natur- og skovbørnehaven Trekløveren i Nakskov.

”De er jo nogle små videnskabsmænd, som undersøger små og store ting i naturen. Her er der både smæk på sanseapparatet, kreativiteten og motorikken,” fortæller Ronnie.

Frugt og insekter 

I Trekløveren arbejder de med forskellige temaer, hvor børnene kommer ud i naturen og undersøger alt fra frugter til insekter.

Det er oplevelser, som pigerne fortæller Ronnie om, når de kommer hjem fra børnehave.

”På et tidspunkt kommer Karla hjem og fortæller om insekter, og siger at hun har holdt en meget stor bille. På intranettet var der så et billede, hvor hun holder billen. Det var Karla meget stolt over.”

Ronnie fortæller også om en oplevelse med hans ældste datter Ella, som har nogle sproglige udfordringer.

De havde temauge om æbler i børnehaven, og Ella kom hjem og snakkede ikke om andet end æbler, og sang konstant Æblemand-sangen.

At de i børnehaven taler meget om den frugt, de plukker, og endda synger sange om den, er med til at hjælpe og udvikle Ellas sprog.

Udendørs og indendørs 

Ronnie er glad for, at børnehaven bruger naturen, men han synes også, det er vigtigt, at børnene kan gå indenfor.

Ronnie fortæller, at de i Trekløveren tilbringer noget af dagen i naturen og resten indenfor:

”Afvekslingen mellem at være indenfor og udenfor i Trekløveren er god. Det kan godt blive lidt for ekstremt, hvis de skal være udenfor hele dagen. Og så er det mere fri leg udenfor, hvor det indenfor er lidt mere struktureret.”

Ronnie kan mærke, at hans piger nyder at være i Trekløveren. Sommetider kan det endda være svært for Ronnie at få pigerne med hjem fra børnehaven.

”Jeg havde tidligt fri fra arbejde en dag og tænkte, at jeg ville hente pigerne tidligere, end jeg plejer. Men da jeg kom derud, spurgte de mig, hvorfor de allerede skulle hjem,” ler Ronnie.