Skat, jeg har fået job på Lolland

I 2017 flyttede Rikke og Jakob fra Slagelse til Maribo. Jakob gik med et ønske om at skifte karriere, og da han fandt et spændende job i Holeby på Lolland, slog han til. Det betød, at parret skulle flytte, og Rikke skulle finde sig et arbejde.

”Da Jakob fortalte mig, at han havde søgt et job på Lolland, blev jeg bekymret. Bekymret over at skulle flytte til et nyt sted, finde et sted at bo og finde et arbejde,” husker Rikke.  

En god ordning 

På Jakobs arbejde blev parret gjort opmærksom på Ægtefællejob-ordningen hos Business Lolland-Falster. De kom hurtigt i kontakt med en konsulent, som hjalp parret med at finde et sted at bo. Rikke og Jakob havde intet kendskab til byer og områder på Lolland, og derfor var det en stor hjælp, at konsulenten kunne hjælpe med at finde en bolig, som passede til parrets ønsker og behov.

Rikke og Jakob er faldet godt til i deres lejelejlighed midt i centrum i Maribo med kun få minutters gang til Maribosøerne.

Nu var boligen på plads, men Rikke manglede stadig et arbejde. Konsulenten fra Ægtefællejob-ordningen hjalp Rikke med jobsøgning og med at give Rikke et overblik over jobmarkedet på Lolland-Falster:

”Som nyuddannet var det svært nok i forvejen at skrive en jobansøgning. Og det gjorde det ikke lettere at jeg skulle finde arbejde et helt fremmed sted. Ægtefællejob-ordningen hjalp mig både med gode råd til, hvordan jeg skrev en god ansøgning og til at give mig et overblik over, hvad der var af relevante job for mig hernede. Det er virkelig en god ordning,” fortæller Rikke.

Der gik da heller ikke lang tid, før Rikke fik arbejde på sygehuset i Nykøbing Falster.

Varm velkomst

Ægtefællejob-ordningen var med til at give Rikke og Jakob en god start på deres nye liv på Lolland. ”Det var en kæmpe fordel for os, at vi fik hjælp fra Ægtefællejob-ordningen. Uden den, ville jeg føle, det var mig mod Lolland,” siger Rikke. 

Rikke og Jakob er overvældede over den varme velkomst fra både Business Lolland-Falster, arbejdspladsen og lokalsamfundet.

”Der er meget kærlighed fra dem, der bor her. De er opmærksomme på, at man er tilflytter, og er meget hjælpsomme og inkluderende. Vi oplever, at der er et godt fællesskab på Lolland. Også selvom man ikke kender hinanden,” fortæller parret.

Læs om ægtefællejob.