På Lolland lever iværksætteriet

I juli måned 2018 flyttede 28-årige Anemone Kongstad tilbage til Lolland efter ni år i København.

For Anemone var det ikke blot et ønske om at flytte tilbage til det sted, hvor hun altid har følt sig hjemme. Det handlede også om, at hun på Lolland for alvor kunne udleve sin drøm om at drive sin egen virksomhed.

”Jeg havde undervist yoga på Lolland og var på vej hjem til København med toget. Da vi kørte over Storstrømsbroen, kunne jeg mærke, at jeg faktisk ikke ville tilbage til København. Det var her, jeg blev klar over, at det var på tide at flytte tilbage. Jeg hører til på Lolland, og det er her min drøm om egen virksomhed for alvor kan gå i opfyldelse,” siger Anemone. 

Anemone i naturen

København eller Lolland?

Anemone er uddannet ergoterapeut og Yin Yoga lærer med speciale i smerter. Gennem smerterehabilitering hjælper hun mennesker med længerevarende smerter til at blive smertefri, og hun har ugentlige Yin Yogahold i Maribo og Nakskov.

Det hele startede med yoga events, som Anemone holdt en gang om måneden på Lolland, mens hun stadig boede i København. Herefter begyndte flere og flere af de lokale at kontakte Anemone med ønsker om mere undervisning og flere behandlingstider.

”Jeg kunne hurtigt fornemme, at der var stor efterspørgsel på mig, og det jeg tilbyder. Det så jeg som en mulighed for at skabe vækst i min virksomhed og samtidig gribe det store udviklingspotentiale, der er for min virksomhed på Lolland,” fortæller Anemone.  

Inden Anemone flyttede til Lolland, besluttede hun sig for at lave to businesscases. Én for København og én for Lolland.

Anemone fortæller, at der var mange fordele ved at vælge Lolland: ”Der er ikke så store udgifter forbundet med at drive en virksomhed på Lolland i forhold til i København. Og så får man bare en lettere opstart hernede.”

Godt netværk

Anemone følte sig straks velkommen i lokalsamfundet, og der gik ikke længe, før hun fik opbygget et godt netværk af samarbejdspartnere og klienter. 

”Der er stor tillid, hjælpsomhed og næstekærlighed. Jeg er allerede kommet tæt på mine klienter, og jeg har en gruppe trofaste følgere. Og så er der bare ikke de samme bekymringer, som jeg havde i København. Jeg ved, at der altid findes en løsning hernede, hvis tingene ikke går som planlagt.”   

Selvom Anemone ikke var i tvivl om at flytte til Lolland, var beslutningen ikke uden bekymringer.

Hun var nervøs for, om det ville blive sværere at holde kontakten med venner og bekendte i København. ”Selvfølgelig savner jeg mine venner, men det er ikke svært at holde kontakten, for der er jo ikke særlig langt til København,” siger Anemone.

Yoga i naturen

Naturen var også en vigtig faktor for Anemone, da hun besluttede at flytte til Lolland.

”For mig er det livskvalitet at være tæt på naturen, og det er der virkelig mulighed for på Lolland. Det er i naturen, jeg lader op, så jeg kan være der for andre og drive min virksomhed på den bedst mulige måde. I København finder du altså bare ikke den samme natur, som du gør på Lolland.”

Anemone dyrker yoga i naturen

Anemone laver også mange yoga events ude i naturen. For hende og hendes studerende giver det mere overskud.

”Mine studerende og jeg stopper tit op og kigger på dådyret på marken, eller lytter til fuglefløjtet, der kommer fra træerne. Og så får vi mere energi til at fortsætte,” fortæller Anemone.