Drømmejobbet findes på Lolland

For de fleste kan det være skræmmende at rykke teltpælene op og flytte til en anden landsdel, men for 37-årige Liv var der ingen tvivl om, at hun skulle flytte fra København til Lolland, da hun fandt drømmejobbet på Nota. 

Som følge af Løkke-regeringens anden udflytningsrunde af statslige arbejdspladser slog Nota, det nationale bibliotek og videncenter for mennesker med læsevanskeligheder, dørene op for deres nye kontor på det gamle rådhus på torvet i Nakskov i oktober 2019. 51 stillinger på Nota i København rykkede med til Nakskov, hvoraf 17 er hidtidige medarbejdere og 34 er nye - heriblandt Liv. 

Liv kigger på bogreolen
Liv er uddannet cand.scient.bibl. og startede som bibliotekar på Nota i januar 2020. Jobbet indebærer blandt andet at omdanne bøger til e-bøger og planlægge forfatterarrangementer for Notas medlemmer.

Liv havde ingen kendskab til Lolland, rent faktisk havde hun aldrig været på øen, men det var ikke noget, der skulle skræmme hende fra at forfølge drømmejobbet. Siden starten af hendes uddannelse har Liv haft et ønske om, at hun en dag fik Nota som arbejdsplads. 

"Selvfølgelig er det en stor ting at skulle flytte til et sted, jeg slet ikke kender, men jeg var slet ikke i tvivl om, at jeg skulle flytte til Nakskov for at forfølge drømmen om et job hos Nota. Det er et ønske, jeg længe har haft, og jeg er kun blevet bekræftet i, hvor fantastisk et arbejde det er," fortæller Liv. 

Større bolig tæt på naturen 

Da jobbet hos Nota var landet, blev jagten efter bolig sat ind, og det gik hurtigt op for Liv, at tilflytningen til Lolland gav nogle andre boligmuligheder. 

Blot dagen efter at have talt med et boligselskab stod hun med en lejelejlighed i Nakskovs bymidte til samme leje, som værelset hun lejede i en lejlighed i Valby. 

Der var dog ikke blot tale om en attraktiv husleje, men også beliggenheden bød på en positiv overraskelse - i Nakskovs charmerende og stemningsfyldte bymidte og med blot 10 minutters gang til den flotte, livlige havn og den fantastiske Naturpark Nakskov Fjord, som Liv allerede bruger flittigt til cykel- og gåture.

"Der er en helt fantastisk flot natur hernede - og så tæt på byen! Jeg nyder at cykle rundt og udforske naturen, og det er da også blevet til et par badeture ude ved Hestehovedet Strand," fortæller Liv. 

På sigt ønsker Liv også at leje et hus, så hun endelig kan udleve drømmen om at få sin egen have. Det er en drøm, der er kommet tættere på, efter hun er flyttet til Lolland.

Liv står på sit kontor
Liv på Notas nye kontor på det gamle rådhus i Nakskov.

Dyrke interesser og skabe et netværk

Liv har allerede fundet sig godt til rette på Nota og er blevet en del af det fantastiske arbejdsfællesskab, der er, men for Liv er det vigtigt også at have et aktivt og socialt liv ved siden af arbejdet.

I København havde Liv et stort netværk og benyttede sig af de mange kulturelle tilbud. Liv har også et ønske om at dyrke sine interesser på Lolland og forhåbentligt få skabt et netværk gennem disse. Derfor har hun taget de første spadestik og meldt sig som frivillig på Nakskov Lokalhistoriske Arkiv og meldt sig ind i det lokale teater. 

"Jeg kender ikke mange hernede, men jeg vil gerne bruge mine interesser til at skabe mig et netværk. Jeg ved, der er masser af tilbud, og jeg glæder mig til, at de åbner rigtigt igen, når corona ikke længere fylder så meget i samfundet," understreger Liv. 

Hvad fremtiden bringer, ved Liv ikke, men hun er glad for, at hun tog chancen og flyttede til Nakskov.