Cykelture, cider og kunst

Efter Inge gik på pension, blev det for dyrt for hende at bo i hus i Rågeleje, og hun var derfor på udkig efter noget billigere.

Inge havde tidligere været på Ø-hop og i den forbindelse besøgt Lolland. Dengang faldt hun pladask for øen, og det var derfor ikke tilfældigt, at hun i 2017 flyttede ind i sit nye hus i Utterslev på Vestlolland.

Det startede med cykelture

Inge er allerede meget aktiv i det lollandske foreningsliv. Det hele startede med cykelture i Utterslev borger- og grundejerforening. Her fik hun kontakt med folk og tog også selv initiativ til nye arrangementer.

”Jeg har mange æbletræer i haven, og jeg får aldrig brugt de æbler. Så jeg spurgte foreningen, om vi ikke kunne lave cider sammen. Det endte faktisk med, at der meldte sig flere lokale beboere, og vi amatører har det sjovt og hyggeligt i vores ciderlaug, som nu er vokset til 11 deltagere,” fortæller Inge.

Via cider-arrangementet kom hun i kontakt med menighedsrådet og deltager nu fast i deres møder.

”Alle møder er åbne, og man får et godt indblik i egnens udvikling og kulturelle muligheder. Blandt andet arrangerer sognepræsten Walk n’ Talk forskellige steder i Nordvestlolland, hvor man bare kan møde op og trave en tur sammen. Det giver en unik mulighed for at udforske nye områder, ”hemmelige steder” og træffe nye mennesker i alle aldre og på tværs af landsbygrænser. Gruppen vokser stadig, og det er helt uforpligtende,” fortæller Inge.

Alle kan være med 

Inge var på besøg i kunstneren Richard Winthers Hus, hvor hun faldt i snak med formanden Birthe, der driver huset. Formanden spurgte Inge om hun ville hjælpe til i Huset.

”Jeg sagde til Birthe, at jeg slet ikke har forstand på kunst. Så spurgte hun mig, om jeg kan lave kaffe. Og det kan jeg jo. Så nu er jeg frivillig i Huset og sidder faktisk også i bestyrelsen,” ler Inge.

Inge i Richard Winthers Hus

Inge er glad for at være en del af foreningslivet, og det giver hende glæde i hverdagen.

Gennem de gode og hyggelige stunder med lokale beboere, i ciderlauget og bestyrelses- og landsbyklyngesamarbejdet, udvikler Inge sig og og lærer nye ting hver dag.

 ”Jeg bruger mange af mine kompetencer fra mit arbejdsliv. Og jeg bruger mine kompetencer på mange forskellige og nye måder. For eksempel har jeg hjulpet med at udvikle nogle retningslinjer til Richard Winthers Hus i forbindelse med den nye datalov, ligesom jeg sammen med en beboer i Utterslev har fået oprettet et Hjerteløberteam på 17 Utterslevborgere,” fortæller Inge.

I foreningslivet på Lolland er der plads til alle, og alle kan være med efter lyst og evne. ”Det er uformelt, uhøjtideligt og meget berigende,” afslutter Inge.