Skip til hoved indholdet
    Hjem Byer på Lolland Rødby

Rødby

På Lollands sydkyst finder du Rødby, som er kommunens tredje største by med 1.936 indbyggere.

Rødby er en lille hyggelig by, hvor du finder både supermarkeder, skole, børnehave og aktiviteter for enhver smag. Og så er der ikke langt til vandet og den skønne natur på sydkysten. 

Sammen med Rødbyhavn er Rødby centrum for det kommende anlægsbyggeri af Femern-tunnelen, og det vil nu og de mange kommende år skabe unikke muligheder for byens erhverv og lokalsamfund. 

Naturen i og omkring Rødby   

Landskabet omkring Rødby er fladt og præget af marker, klitter, enge og strand. I byen ligger Rødby Lystskov, som er et skønt naturområde med legeplads og en motionsrute.

Byen ligger desuden tæt på kysten, hvor du finder flere gode badestrande med fine forhold for surfing, sommerhusområder og ikke mindst det sydlollandske dige.

Lystfiskerne holder til ved havnen i Rødbyhavn, hvor der også er en lille lystbådehavn.

Børnehave, skole og klub

Byens skole, Rødby Skole, rummer 0.-9. klassetrin og førskole/SFO. Der er skønne legeområder, og skolen har svømmehal, idrætshal og motionscenter som nærmeste nabo. 

For de mindre børn er der vuggestue og børnehaven Vandloppen, som er centralt placeret i byen. Unge fra 7. klasse og op til 18 år kan gå i Rødby Ungdomsklub, hvor der er en masse arrangementer og plads til at have det sjovt med jævnaldrende.  

Transport 

Fra Rødby er der få minutter til motorvejen, og til hovedbyerne Maribo og Nakskov er der mellem 15 og 27 minutters køreafstand.  

Byen ligger tæt på Rødbyhavn, hvor der er færgeforbindelse til Tyskland og den kommende Femern-tunnel. Når tunnelen står klar i 2028, vil det tage syv minutter i tog og 10 minutter i bil til Puttgarden i Tyskland. 

Bolig 

I Rødby er der nyere parcelhuskvarterer, store flotte villaer og hyggelige landhuse tæt på skov og vand. Der er også gode muligheder for at finde lejeboliger. 

Mere info

Læs om Rødby Skole (aula.dk)

Få et overblik over pasningsmuligheder på Lolland Kommunes hjemmeside (lolland.dk)

Besøg Femern A/S' hjemmeside (femern.com)

Genvej til

Byer og landsbyer

Gå på opdagelse i Lollands mange byer og landsbyer.

Torvet 3
4930 Maribo

Telefon: 54 67 67 67
tilflytter@lolland.dk

Nyttige links