Skip til hoved indholdet
    Hjem Byer på Lolland Nakskov

Nakskov

I bunden af Nakskov Fjord på vestkysten af Lolland ligger Nakskov, som er kommunens største by med 12.456 indbyggere.

Med byens rige handels- og erhvervsliv, sprudlende fritidsliv, flere skoler, daginstitutioner og uddannelsesmuligheder danner Nakskov rammerne for et godt liv for både store og små.

Den smukke købstad

Byens rige handelsliv ligger i smukke historiske omgivelser, hvor der hvert år bliver holdt mange arrangementer, større events og aktiviteter for lokale og besøgende.

Byens hyggelige gader og små stræder går ned til Nakskov Havn, hvor du finder et fantastisk havnemiljø med den unikke havnefront med særprægede huse og Sankt Nikolais kirketårn i baggrunden. Havnen er en livlig erhvervshavn med store industriarealer tilknyttet. 

Flere små og mellemstore virksomheder har hjemme i Nakskov. Blandt andet Vestas og Nordic Sugar, og en ny statslig arbejdsplads er også flyttet til byen. I september 2019 åbnede NOTA (Nationalbibliotek for mennesker med læsevanskeligheder) på Axeltorv. 

Nakskov 2030

Nakskov går en spændende fremtid i møde, da det ambitiøse udviklingsprojekt 'Nakskov 2030' arbejder på at gøre Nakskov til fremtidens købstad - en levende og attraktiv hovedby for Lolland. 

De næste års arbejde centeres omkring Hestehovedet, Fjorden, Havnen og Bymidten. 12 konkrete projekter skal tilsammen skabe mere overnatningskapacitet, bedre byrum og nye oplevelser.

Aktivt fritidsliv

Byen byder på et aktivt foreningsliv med noget for enhver smag. Blandt andet gymnastik, dans, svømning, fodbold, triatlon, musik og teater er populært. Nakskov Idrætscenter er byens samlingspunkt for både sport, kultur og events.  

Nakskov er også rig på kulturelle arrangementer, hvor der i Nakskov Teatersal afholdes teaterforestillinger, koncerter med store danske musikere og dansk stand-up. De mindre koncerter finder du i 'Huset i Nakskov' og i 'Magasinet', hvor blandt andet byens heavy metal klub hører til.

Naturoplevelser 

I Nakskov er naturen din nærmeste nabo. I den bynære Naturpark Nakskov Fjord indbydes der til sejlads og spændende frilufts- og naturoplevelser, og med den gamle Postbåd kan du besøge fjordens mange spændende små øer. Ikke langt fra centrum finder du også den populære strand og den nyrenoveret badebro ved Hestehovedet.

I samme område er der for nylig kommet en ny legeplads, en krible-krable-bro samt et informationshus i samarbejde med Naturlandet Lolland-Falster. 

Uddannelse 

Nakskov er centrum for uddannelsessteder på Lolland. På Campus Nakskov er Gymnasium & HF, CELF, VUC og 10. klasse samlet. Der er også bibliotek, teatersal og meget mere.

I byen finder du også en FGU-skole, en forberedende grunduddannelse, som startede op i 2019. 

Skole og børnepasning

I Nakskov er der fire skoler. De to folkeskoler, Byskolen og Stormarkskolen, og de to privatskoler, Privatskolen Nakskov og Stenoskolen, ligger alle i bymidten tæt på sportshal og grønne områder. 

De unge fra 7. klasse og op kan gå i ungdomsklub, hvor der er mange aktiviteter med jævnaldrende.

For de mindre børn er der gode pasningsmuligheder i fredelige omgivelser nær by og natur. 

Transport 

Med lokaltoget, Lollandsbanen, kan du komme fra Nakskov til Maribo på 23 minutter og til Nykøbing Falster på 47 minutter. Fra Tårs Færgehavn er der færgeforbindelse til Langeland. 

Bolig

I Nakskov finder du boliger for alle og til formidable priser. Du kan bo tæt på indkøbsmuligheder og spisesteder eller naturskønt tæt på skov, strand og marker. 

Hør mere om Nakskov

Har du nogen spørgsmål om, hvordan det er at bo i Nakskov, er du velkommen til at kontakte den lokale tilflytterambassadør. 

Merete Meyer
Tlf. 61 44 06 22
meretemeyer@yahoo.com

Læs mere om kommunens tilflytterambassadører.

Mere info

Læs mere om handelslivet og arrangementer i Nakskov (nakskovhandel.dk)

Læs mere om Nakskov (visitnakskov.dk)

Besøg Nakskov 2030's hjemmeside (nakskov2030.dk)

Besøg Naturpark Nakskov Fjords hjemmeside (naturparknakskov.dk)

 

 

Genvej til

Byer og landsbyer

Gå på opdagelse i Lollands mange byer og landsbyer.

Torvet 3
4930 Maribo

Telefon: 54 67 67 67
tilflytter@lolland.dk

Nyttige links