Skip til hoved indholdet
    Hjem Byer på Lolland Maribo

Maribo

Centralt på Lolland ligger Maribo, som er kommunens næststørste by med 5.734 indbyggere. Maribo er en by for alle. Side om side med butikker og restauranter ligger den enestående natur, som indbyder til et aktivt udendørsliv. Der er flere skoler og børnehaver og et hav af aktiviteter for både voksne, unge og børn.

Livet i Maribo

Maribo er en livlig by med flere butikker, spisesteder og indkøbsmuligheder.

Du finder også en ungdomsskole, en musikskole og mange sportsklubber. Særlig kendt er håndboldklubben Team Sydhavsøerne og Maribo Kajakklub. I Maribo Hallerne ligger byens svømmehal og udover sport, bruges hallerne jævnligt til forskellige arrangementer.

Byens teater, NørregadeTeatret, leverer spændende forestillinger, og hvert år til sommer strømmer der jazzmusik gennem byens gader til den populære Jazz-festival.

Er du til lokale fødevarer, kan du finde dem på de hyggelige torve- og markedsdage eller besøge de lokale spisesteder.  

I Maribo er der flere mellemstore og store virksomheder, såsom Softline, Hospidana og Greenline. Ved afkørsel 48 er en ny erhvervspark ved at blive etableret. Der er blandt andet blevet opført en McDonalds.

Natur midt i byen

Tæt på centrum finder du den enestående Naturpark Maribosøerne, som byder på spændende oplevelser både til vands og på lands. Du kan sejle kajak eller ro, tage en tur med turbåden Anemonen og spejde efter havørne eller besøge Naturskolen, som har en fantastisk beliggenhed ned til søbredden. 

Maribosøerne er også et område med en spændende historie og med rødder langt tilbage i historien. Det bevidner blandt andet den majestætiske gamle klosterkirke Maribo Domkirke og den gamle klosterruin om. 

Daginstitution, skole og uddannelse 

Flytter du til Maribo med børn, er der gode pasningsmuligheder, som tæller dagpleje, vuggestuer, børnehaver, natur- og skovbørnehaver og SFO. Alle ligger de dejligt tæt på smuk og inspirerende natur, skov og parker.

Ca. 3 kilometer fra centrum i naturskønne omgivelser ligger Blæsenborgskolen med klasser fra 0.-6. I centrum ligger Borgerskolen fra 7.-10. klasse, den internationale skole, privatskolen Sankt Birgitta fra 0.-9. klasse samt de lokale ungdomsuddannelser Maribo Gymnasium, VUC Storstørm, CELF og FGU-skole.

Transport 

Maribo er en god pendlerby. Du kan komme til Nakskov i tog på bare 21 minutter og Nykøbing Falster på 24 minutter. Maribo ligger tæt på motorvej E47, og du kan derfor efter få minutters kørsel være på vej mod Sjælland eller Tyskland.

Bolig

Ønsker du lejebolig, parcelhus eller hus med udsigt til vandet? I Maribo finder du alle boligtyper og til formidable priser. 

Hør mere om Maribo

Har du nogen spørgsmål om, hvordan det er at bo i Maribo, er du velkommen til at kontakte den lokale tilflytterambassadør. 

Klaus Andersen
Tlf. 20 71 60 50
levlivetpaalolland.klaus@gmail.com

Læs mere om kommunens tilflytterambassadører.

Mere info

Læs mere om Maribo (maribo.dk)

Besøg Naturpark Maribosøernes hjemmeside (naturparkmaribo.dk)

Få et overblik over pasningsmuligheder i Maribo (lolland.dk)

Læs mere om skolerne i Maribo (lolland.dk)

 

Genvej til

Byer og landsbyer

Gå på opdagelse i Lollands mange byer og landsbyer.

Torvet 3
4930 Maribo

Telefon: 54 67 67 67
tilflytter@lolland.dk

Nyttige links