Skip til hoved indholdet
    Hjem Byer på Lolland Langø

Langø

Vest for Nakskov ved indsejlingen til Nakskov Fjord ligger den lille by Langø med 269 indbyggere. Langø er en lille perle, hvor du trække dig tilbage og bo med højt til loftet i rolige og naturskønne omgivelser.  

Fiskerihavn, smuk natur og stærkt sammenhold 

Langø har Vestlollands største fiskerihavn, som ligger i Nakskov Fjord omfavnet af Albuen Tange. Albuen Tange strækker sig 7 kilometer ud, og du kan fra Langø gå eller cykle langs diget ud til Albuen, hvor du finder en af Danmarks bedste badestrande. 

Der er også en lystbådehavn i Langø, og med fjorden er der gode muligheder for kajaksejlads, fiske- og sejlture. Tæt på havnen er der en lille strand, hvor flere bader om sommeren. På den lille havnecafé kan du få serveret frisk fisk fanget af de lokale fiskere, og rundt i byen finder du også lokalproducerede varer som bolcher, honning m.v. 

Langøboerne har et stærkt sammenhold og et aktivt foreningsliv, hvor det lokale bylaug sørger for arrangementer og aktiviteter. Blandt andet er der en shelterplads med petanque, crocket m.v., som styres af bylauget. 

Indkøb, skole og børnepasning

De fleste af langøboerne klarer deres indkøb i Nakskov ca. 13 kilometer væk. Her er der flere butikker og supermarkeder. Børn fra Langø går i skole og børnehave i Nakskov, hvor der er to folkeskoler og to privatskoler, som alle ligger tæt på sportshal og grønne områder. Der er også fem børnehaver placeret i fredelige omgivelser nær by og natur.

På Campus Nakskov er Gymnasium & HF, CELF, VUC og 10. klasse samlet, hvor ca. 1.000 elever dagligt mødes til undervisning. Der er også en FGU-skole, som er en forberedende grunduddannelse, som startede op i 2019. 

Transport

Der er ca. 16 minutter i bil til Nakskov. I Nakskov er der tog mod Maribo og Nykøbing Falster. Fra Tårs Færgehavn er der færgeforbindelse mod Langeland.

Bolig

I Langø er der boliger for enhver smag, og desuden er der god mulighed for at få havudsigt. En del helårshuse i byen har fritidsstatus.

Hør mere om Langø

Har du nogen spørgsmål om, hvordan det er at bo i Langø, er du velkommen til at kontakte den lokale tilflytterambassadør. 

Jan E. Hansen
Tlf. 20 42 86 69
mureren@firma.tele.dk

Læs mere om kommunens tilflytterambassadører.

Mere info

Læs mere om bylauget for Langø og omegn (langoe.net)

Få et overblik over pasningsmuligheder i Nakskov (lolland.dk)

Læs mere om folkeskoler i Nakskov (lolland.dk)

Genvej til

Byer og landsbyer

Gå på opdagelse i Lollands mange byer og landsbyer.

Torvet 3
4930 Maribo

Telefon: 54 67 67 67
tilflytter@lolland.dk

Nyttige links