Skip til hoved indholdet
    Hjem Byer på Lolland Horslunde

Horslunde

På det nordvestlige Lolland ligger landsbyen Horslunde med 611 indbyggere. Horslunde er en lille hyggelig landsby, hvor der er højt til himlen og skønne landlige omgivelser.

I et projekt sammen med Realdania er borgerne i Horslunde gået sammen om at udvikle lokale svar på globale miljøudfordringer, derfor bliver byen betegnet som 'Energilandsbyen'.

Brugsen, børnehaven, vandværket og skolen har investeret i solcelleanlæg, pillefyr, varmepumper m.v. Også borgerne har foretaget mange energirenoveringer. Blandt andet har en lokal landmand i samarbejde med firmaet Better Energy Invest A/S etableret et af Danmarks største solcelleanlæg lidt uden for byen. 

Livet i Horslunde

I Horslunde er der en bager, et pizzaria, en købmand, en dagligbrugs og flere spisesteder. Byen har både sportshal og idrætsanlæg, og der er klubber inden for blandt andet håndbold, fodbold og gymnastik.

Horslunde & Omegns Borgerforening afholder løbende arrangementer, hvor de lokale mødes til hyggeligt samvær, som f.eks. til høstfest, Sankt Hans og Fastelavn. 

I Landsbyparken finder du legeplads og forskellige aktivitetsredskaber til at få pulsen op. I samme område finder du Bamseskoven, hvor du kan følge stien, og se om du kan spotte de bamser, som byens borgere har sat ud. 

Børnepasning og skole 

I Lolland Kommune er der fire selvstændige skoler i byområderne og to landsbyordninger. Fra august 2024 hører børnene i byen under Byskolen i Nakskov. 

Transport

Fra Horslunde er der ca. 12 minutters kørsel til Nakskov. I Nakskov er der togforbindelse mod Maribo og Nykøbing Falster.

Bolig

Der er mange muligheder for at finde din drømmebolig i Horslunde. Der er både villaer, nedlagte landejendomme og bindingsværkshuse. Alle ligger de i naturskønne, rolige og landlige omgivelser. 

Hør mere om Horslunde

Har du nogen spørgsmål om, hvordan det er at bo i Horslunde, er du velkommen til at kontakte den lokale tilflytterambassadør.

Jørgen Olsen
Tlf. 20 21 57 55
j.olsen@familie.tele.dk

Læs mere om kommunens tilflytterambassadører.

Mere info

Besøg Horslunde Borgerforenings hjemmeside (horslunde4913.dk)

Læs om folkeskolerne i Lolland Kommune (lolland.dk)

Læs om daginstitutioner i Lolland Kommune (lolland.dk)

Genvej til

Byer og landsbyer

Gå på opdagelse i Lollands mange byer og landsbyer.

Torvet 3
4930 Maribo

Telefon: 54 67 67 67
tilflytter@lolland.dk

Nyttige links