Skip til hoved indholdet
    Hjem Byer på Lolland Holeby

Holeby

Holeby er en lille by på Lolland med 1.400 indbyggere, som ligger tæt på skønne naturområder. Holeby er et skønt sted at bo og leve i rolige omgivelser.

Se filmen om Holeby herover, som er lavet af byens borgerforening.

Fritid

I Holeby finder du mange blandede aktiviteter. Særligt er byen stærk inden for gymnastik, spejder, fodbold og badminton.

De forskellige sportsgrene dyrkes i Holeby Hallen og på Holeby Stadion. 

Tæt på byen ligger Lolland-Falster Airport, som har en del klubber inden for svævefly, faldskærm og motorfly. På flyvepladsen bliver der også afholdt Legal-Streetrace, som er et populært og tilbagevendende event for alle, der har benzin i blodet og hang til fart. 

På byens gamle papirfabrik ligger Factory Logde, som er et venue for konferencer, arrangementer, fester m.m. og er også hjemstedet for det populære Visual Climate Center. På centret finder du 'Globen', som via advanceret teknik visualiserer billeder af atmosfæren, oceanerne m.m. og viser noget om verdens klimaforandringer. 

Den gamle skole er blevet et spændende og samlende punkt i Holeby og fungerer som et medborgerhus. 

Børnepasning og skole

Fra august 2024 kommer byens børn til at høre under Rødby Skole, ca. 7 kilometer væk. 

Tæt på naturen

Holeby grænser op til Røgbølle Sø, som er den næststørste sø på Lolland og én af Maribosøerne. Søen er et vigtigt levested for fugle, og langs søbredden finder du et godt fugleudsigtstårn. 

Ca. 10 minutters kørsel fra Holeby ligger herregårdslandet Søholt, hvor du kan få spændende oplevelser i Søholt Storskov, som grænser op til Maribosøerne. Skoven er et levested for spændende fuglearter, planter og sjældne sommerfugle. 

Er du til strand og vand, skal du ikke langt for at ramme Østersøens flere skønne badestrande. Blandt andet Holeby Østersøbad, som har en dejlig lang og bred sandstrand af meget fint sand. 

Naturreservatet Saksfjed-Hyllekrog ligger også tæt på. Her kan du blandt andet opleve rovfugle, havørne, vilde heste, og du kan nyde udsigten fra fyret på Hyllekrog-tangen. 

Transport

Fra Holeby er der ca. 7 kilometer til Rødby og 9 kilometer til Maribo. Motorvejen i retning mod Sjælland og København ligger tæt på, og i forbindelse med den kommende Femern-tunnel åbner en ny togstation mellem Holeby og Rødby. 

Bolig

I Holeby finder du gode boligområder i bynære og naturskønne omgivelser. 

Hør mere om Holeby

Har du nogen spørgsmål om, hvordan det er at bo i Holeby, er du velkommen til at kontakte den lokale tilflytterambassadør. 

Rita Tonnesen
Tlf. 61 85 60 54
ritatonnesen50@gmail.com 

Læs mere om kommunens tilflytterambassadører.

Mere info

Læs om folkeskoler i Lolland Kommune (lolland.dk)

Læs om pasningstilbud i Lolland Kommune (lolland.dk)

Besøg Naturpark Maribosøernes hjemmeside (naturparkmaribo.dk)

Læs om Saksfjed-Hyllekrog (fuglevaernsfonden.dk)

 

Genvej til

Byer og landsbyer

Gå på opdagelse i Lollands mange byer og landsbyer.

Torvet 3
4930 Maribo

Telefon: 54 67 67 67
tilflytter@lolland.dk

Nyttige links