Skip til hoved indholdet
    Hjem Byer på Lolland Femø

Femø

På Femø er der ca. 120 fastboende og en del fritids/sommerhusejere. Øen har to byer Nørreby og Sønderby, og havnen, som er Lolland Kommunes mest besøgte lystbådehavn.

Der findes ikke skole og dagtilbud på Femø, men det er muligt at pendle til nærmeste skole og pasningstilbud på Lolland.

Fra august 2024 hører børn fra Femø under Byskolen i Nakskov. 

Femøs hovederhverv er landbrug og turisme. Derudover findes der købmand, læge, smed, graver, vejmand, havnefoged, post, kro- og cafévirksomhed samt telebuskørsel og hjemmehjælpere på Femø. 

Fritid

På Femø kan man nyde fred og ro og samtidigt blive involveret i et spænd af aktiviteter, som de mange foreninger tilbyder. Der er også åbenhed overfor nye ønsker og ideer. Der er foreninger inden for idræt, bådelaug, beboerforening, jagt og meget mere. 

Der er også et bibliotekspunkt tilgængeligt på Femø. Det er på præstegården og kan besøges efter aftale. Bøger kan bestilles på nettet og leveres til døren. 

Oplevelser

Hver sommer indtager Femø Jazz-festival øen, hvor der i løbet af seks dage præsenteres mere end 25 koncerter på små og store scener rundt omkring på øen. Femø Jazz Festival er en af Danmarks ældste festivaler. 

Femø er især kendt for Kvindelejren, som er den ældste af sin slags, hvor der hvert år samles en gruppe kvinder til ferieaktiviteter og fællesskab.

Derudover er der også Turismens dag og Femø Klassisk. Du kan læse mere om arrangementerne på Femøs egen hjemmeside.

Naturoplevelser

Femø har en meget smuk natur og flere kunstværker og finurlige seværdigheder rundt om på øen. Det er muligt at komme på grønne guidede ture arrangeret af de lokale, hvor man kan blive vist rundt på øen og opleve den rige natur. Femø er også kendt for at have en masse stier på kryds og tværs af hele øen, som det er værd at besøge enten til fods eller på cykel. 

Transport

Der er færgefart fra Kragenæs Havn til Femø og overfarten tager ca. 55 minutter.

Der er desuden en telebus på Femø med plads til 8 personer, som kan bestilles. 

Bolig

Er du interesseret i at købe hus eller fritidshus på Femø, kan du se hvad der aktuelt er til salg på vores hjemmeside via boligsiden eller på Femøs hjemmeside.

 

Hør mere om Femø

Har du nogen spørgsmål om, hvordan det er at bo på Femø, er du velkommen til at kontakte en lokale tilflytterambassadører.

Annelise Svensson
Tlf. 30 60 82 80
nsv@regionsjaelland.dk

Niels Svensson
Tlf. 20 14 90 05
nsv@regionsjaelland.dk

Læs mere om kommunens tilflytterambassadører.

 

Mere info

Besøg Femøs hjemmeside (femo.dk)

Læs om folkeskolerne i Lolland Kommune (lolland.dk)

Se sejlplaner på Lolland Færgefarts hjemmeside (lollandfaergefart.lolland.dk)

 

Genveje til

Byer og landsbyer

Gå på opdagelse i Lollands mange byer og landsbyer.

Torvet 3
4930 Maribo

Telefon: 54 67 67 67
tilflytter@lolland.dk

Nyttige links