Skip til hoved indholdet
    Hjem Byer på Lolland Fejø

Fejø

Ud fra Nordlollands kyst ligger Fejø, som er Lollands største ø med 452 indbyggere. Her finder du et rigt ø-liv med et stærkt fællesskab, dagtilbud og skole op til 4. klasse og alle de fornødenheder, der skal til for at få en hverdag til at fungere.

Fejø består af to landsbyer, Vesterby og Østerby, der sammen med spredte gårde og landhuse er vokset sammen til ét lille øsamfund.

På øen findes de fleste servicefunktioner, som man har brug for i hverdagen. Der er læge, lokalt brandvæsen, akuthjælper-team, og der er skole- og børnepasningstilbud samt bibliotek, sportshal, købmand, restauranter, frisør, posthus, mekanikere, benzintank og meget mere.

Får man akut brug for lægehjælp, kommer den lokale læge fra Fejø eller Femø, og der er også et frivilligt akutberedskab, der kan være hurtigt ude på stedet. Er det mere alvorligt, lander der helikopter med lægehjælp inden for 30 minutter. Fejø har også egen brandbil brandkorps.

Der er mere end 100 arbejdspladser på Fejø, og folk der pendler ind på øen, men de fleste arbejdsopgaver varetager øboerne selv.

Dagtilbud og skole

På Fejø kan børnene gå i vuggestue/børnehave, fritidshjem og skole på øen til 4. klasse. Skolen samarbejder med Stenoskolen i Nakskov, hvor børnene i 2.-3. klasse er der 1-2 dage om ugen. 

Fejø Skole er Danmarks første ø-skole, der først blev etableret som sattelitafdeling til den tidligere privatskole Horslunde Realskole på Lolland, men er sidenhen overgået til et samarbejde med Stenoskolen i Nakskov.

Fritids- og foreningsliv

På Fejø findes et rigt foreningsliv med bl.a. børne- og kulturhus, amatørscene, jagtforening, spejdere, pensionistforening og meget mere.

Der findes også en lang række sportsgrene. I Fejø Idrætsforening kan man fx træne akrobatik, linedance, gymnastik, fodbold, hockey, badminton og bordtennis, dog alt afhængigt af trænere og deltagerantal.

Lokale fødevarer

På Fejø findes en lang række af lokale produkter og gårdbutikker, som sælger frugt og grønt, fisk og kød og mange andre specialiteter.

Fejø er særligt kendt for sine æbler, og det er muligt at købe friske æbler og pærer og andet godt året rundt.

Iøvrigt finder du også flere spisesteder, som serverer mad lavet på de lokale fødevarer. 

Transport

Der er færgefart til Krægenæs på Lolland hver dag, og overfarten tager ca. 15. minutter. 

Bolig

På Fejø finder du både villaer og sommerhuse, og øen er meget velbesøgt om sommeren.

 

Mere info

Læs mere om Fejø (fejoe.dk)

Besøg Fejø Børne- og Kulturhus' hjemmeside (fejoeskole.wordpress.com)

Se sejlplaner på Lolland Færgefarts hjemmeside (lollandfaergefart.lolland.dk)

Genvej til

Byer og landsbyer

Gå på opdagelse i Lollands mange byer og landsbyer.

Torvet 3
4930 Maribo

Telefon: 54 67 67 67
tilflytter@lolland.dk

Nyttige links