Statsgaranteret boliglån

Hvis du ikke kan få godkendt et lån på normale vilkår, kan du få en statsgaranti for en del af boliglånet. Dette gælder for ejerboliger, der har en handelspris på under 10.000 kr. pr. kvadratmeter og er beliggende i et postnummer med en gennemsnitlig handelspris på under 8.000 kr. pr. kvadratmeter, eller hvis boligen har en handelspris under 8.000 kr. pr. kvadratmeter.

Erhvervsministeriet kommer med et eksempel:

Forestil dig en familie, der gerne vil låne penge til en ejerbolig på 130 kvadratmeter til 1 mio. kr. Med statsgaranteret boliglån kan de få en garanti på en del af boliglånet, hvis kreditinstituttet mener, at det er nødvendigt for at godkende lånet. Staten vil kunne garantere op til 90 procent af belåningen i spændet mellem 60 og 90 procent, hvilket i dette tilfælde vil være 270.000 kr.

Kreditinstituttet skal bære 10 procent af risikoen for det enkelte lån. Både låntager og kreditinstitut vil skulle betale en lille merbetaling i forhold til et lån uden statsgaranti. Dette sikrer, at statsgarantien kun bruges, når det er nødvendigt, og ikke i normale tilfælde, hvor lånet kan godkendes på sædvanlige vilkår. 

Læs mere om statsgaranteret boliglån på Erhvervsministeriets hjemmeside.