Fritidsliv for voksne

Lolland Kommune er en af de kommuner i landet, der har flest foreninger i forhold til antallet af indbyggere. Der er derfor et væld af fritidstilbud for enhver smag.

Kyst og vand

Der er rigtig gode rammer til kajak og roning, kitesurfing eller sejlads, da Lollands lange kyststrækning, smukke fjorde og søer er særligt fordelagtige til vand- og kystaktiviteter.

Havnene rundt omkring på Lolland giver også gode muligheder for lystfiskeri, og du finder blandt andet DM i fladfiskeri på Lollands nordkyst i Onsevig.

Læs mere om at være aktiv i det fri på Lolland.

Mand sejler kajak på Nakskov Fjord
Kajak på Nakskov Fjord. Foto: Nordea-Fonden

Cykling på Danmarks længste dige

På Lollands sydkyst finder du Danmarks længste dige, der er oplagt til lange cykelture med havudsigt, og med Lollands flade geografi er øen et oplagt sted for cykelsport.

På Lolland finder du selvfølgelig også de klassiske sportsgrene som fodbold, håndbold, svømning og gymnastik, og der er også stor aktivitet i foreninger, der dyrker triatlon, løb og golf.

Få et overblik over foreninger på Lolland Kommunes Foreningsportal.

Kultur, musik og teater 

Er du til de kreative fag, er der et væld af undervisningstilbud og foreninger, der beskæftiger sig med musik og sang, undervisning og teater.

Læs mere om kultur på Lolland.

Er du glad for at synge, tilbyder musikskolen undervisning i kor og solosang, og særligt gospel har været populært de seneste år. Lolland Musikskole tilbyder også instrumentalundervisning i alt fra slagtøj til blæserinstrumenter, strenginstrumenter og klaver. Der er også gode muligheder for sammenspil.

Er du til teater, kan du spille med på en amatørscene eller selv være med til at arrangere forestillinger. 

Besøg Lolland Musikskoles hjemmeside.

Læs mere om teater på Lolland.

Gospelkor synger ved klaver
Gospelkor, Lolland Musikskole.

Aftenskole

Aftenskolerne på Lolland tilbyder en lang række af kreative og lærerige kurser for enhver smag. Du kan f.eks. give dig i kast med sprogundervisning, kreative håndværk, yoga og meditation, eller fordybe dig i slægtsforskning.

Du har også mulighed for at deltage i spændende foredrag, eller prøve dig selv af i kurser om personlig udvikling.

Se en oversigt over aftenskolerne på Kultunaut. 

Frivilligt arbejde

Kunne du tænke dig at arbejde frivilligt, er der også mulighed for det. FrivilligCenter Lolland varetager organiseringen af en lang række af foreninger, der godt kunne bruge en ekstra hånd i deres arbejde.

Frivilligt arbejde kan være en rigtig god måde at udvide sit netværk og få nye kompetencer.

Se mere på Frivillig Center Lolland.